MMA

Dinsdag 20.00-21.30 

Veruit de meeste vechters hebben een achtergrond in het thai- of kickboksen, Braziliaans jiujitsu of Grieks-Romeins worstelen. Deze stijlen zijn effectief gebleken. Zeker in het begin van het MMA bleek dat de 'grappler' (worstelaar/grondvechter) het vaak won van de striker, oftewel de staande vechter. Karateka's, boksers en kickboksers die de overstap naar MMA maken zijn dus niet altijd succesvol omdat in MMA naast het staande gevecht het grondgevecht en de clinch belangrijk zijn. Het vuistgevecht vormt echter wel een uiterst belangrijk onderdeel van het MMA-totaalbeeld, vooral nu elke vechter bekend is met het grondgevecht, en het steeds meer om het atletisme van de individu gaat, en niet langer over wie de beste vechtsport beoefent. Veel vechtsporters kiezen vaak nog een tweede of later een derde vechtsport, om hun vaardigheden te vergroten. Op sportscholen wordt vaak in diverse vechtkunsten en vechtsporten lesgegeven. Er zijn ook vechtsporters die trouw dezelfde vechtsport aanhouden. Dit kan een nadeel zijn bij MMA, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Het grote verschil met "gangbare" vechtsporten is dat veel geoorloofd is, van stoot- en traptechnieken, elleboog- en knietechnieken, tot klem- en wurgtechnieken.


M.M.A. staat voor mixed martial arts. Wij geven al sinds 1996 les in deze dicipline, in die tijd was de naam nog freefight en daarom ook nog steeds deze verwijzing in onze naam.
Wij geven er ook redelijk succes vol les in, nederlands kampioen Jan Overduin afgeleverd en vele andere succes volle wedstrijd vechters. De trainingen worden zo gegeven dat je zowel staand als op de grond je mannetje kan staan.
Regelmatig doen leerlingen mee met grappling wedstrijden, en ook daar worden met regelmaat medailles gewonnen.
Je kan bij ons recreatief trainen en als dat lekker gaat kan je ook voor wedstrijden gaan trainen.
De lessen worden al jaren gegeven door Sensai John Verstegen (2e dan), Bas van Eijndt en Menno Flore. Deze heren hebben gezamelijk meer dan 40 jaar ervaring in vechtsport en hebben getraind met kampioenen zoals Fedor Peter Aerst Bas Rutten Dan Henderson en vele andere.
Lijkt het je ook wat om te komen kijkenn of eens lekker te komen trainen dan ben je altijd welkom om eens vrijblijvend een les mee te komen doen op een dinsdag.

Training

Edit Album Re-Order the Album Images

mma

mma

  • P1040131.JPG
  • site 800 .JPG

Nieuws

VOOR LEDEN

Heb je zin in een pittige workout met veel variatie dan is stootzak training iets voor jou!----------------------------------------------------------

Nieuwjaars borrel zondag 5 Februari 15.00-1700 

 

 

Ruime gratis parkeergelegenheid voor de dojo aanwezig

 

Kijk hier naar een mooie Promotie video van de FreeFightClub

Contact

DOJO
Homburg 20a
4153 BS Beesd

jo.verstegen@wxs.nl

+316-225.68.119

Vereniging zelfverdediging John Verstegen
KvK nr.:110467336 Tiel

De lessen staan onder leiding van John Verstegen 2 DAN FF